NETVÆRKSMØDE: Din genvej til modularisering - Simplimize | Simplify to optimize

NETVÆRKSMØDE: Din genvej til modularisering

det generiske produktionsflow

Det kan være en svær og tidskrævende øvelse at udvikle produkter og moduler, som du rent faktisk kan tjene penge på.

Mange tager udgangspunkt i et eksisterende produkt og ændrer og forbedrer lidt hist og her. Måske tilføjer de også nogle funktioner, som efterspørges af en eller flere kunder.

Med Simplimize-værktøjerne kan du lave om på dette. Kører du alle 6 værktøjer igennem finder du både ud af, hvem dine kunder er, hvad du skal producere og hvordan du kan producere det på en smart måde.

Men hvis du gerne vil hurtigt i gang med at generere moduler og koncepter med f.eks. en lavere gennemløbstid end de eksisterende, så kan du ’skyde genvej’ ved at nøjes med at kombinere funktionsoversigten og det generiske produktionsflow.

Dermed kan du gå uden om den mere omfattende Product Family Master Plan i første omgang.

Det var præmissen for det seneste møde i Netværk for Forenkling, hvor dagens ’gæstestjerne’ var Simplimize-konsulent fra Worm Development, Rasmus Pedersen.

Rasmus er ekspert i Complexity Management og kombinationen af funktionsoversigten og det generiske produktionsflow tager netop udgangspunkt i, at konsekvenserne af de beslutninger, der træffes i funktionsoversigten kan aflæses meget tydeligt i Det generiske produktionsflow.

Nogle gange kan det kræve at man tænker lidt ud af boksen – og starter med de svage punkter først.

F.eks.  er det en god idé at gøre sig det klart, hvad der er hhv. nemt og svært for ens virksomhed ift. kundetilpasning. Derfor bad Rasmus dagens deltagere om, som noget af det første, at finde frem til tre steder, hvor de mente, at de var gode til at kundetilpasse, tre steder, hvor det var bøvlet for dem, og tre steder hvor det ville være forbundet med decideret risiko og vanskelighed.

proces lager materiale
Workshopdeltagerne skulle kortlægge deres produktionsflow ift. en case fra deres virksomhed vha. hhv. proces- (lyserød), lager- (grøn) og materiale-elementer (gul).

Øvelsen synliggør vigtige indsigter, der kan hjælpe deltagerne med at afklare, om det eksempelvis er muligt at bytte rundt på to processer og dermed spare et led i værdikæden eller blot forsinke variantskabelsen til så sent som muligt for at kunne forkorte gennemløbstiden.

Vil du også have glæde af den sparring, inspiration og hands-on tilgang til forenkling og modularisering som medlemmerne af Netværk for Forenkling nyder godt af 4-5 gange årligt? Så læs mere og tilmeld dig her.

  • DEL HISTORIENSKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.Har du spørgsmål?ANDRE NYHEDER

Cancel