Simplimize og Design Thinking: "A match made in heaven" - Simplimize | Simplify to optimize

Simplimize og Design Thinking: “A match made in heaven”

Simplimize og Design Thinking: “A match made in heaven”

Design Thinking har adskillige gavnlige metoder og tanker, som man med fordel kan tænke ind i sit Simplimize-forløb. Metoden har nemlig nogle helt konkrete værktøjer, der passer rigtig godt sammen med de fleste Simplimize-projekter. To af disse er den hurtige håndgribeliggørelse af det, man arbejder med, og den eksperimenterende tilgang, der sikrer masser af læring undervejs.

Håndgribeliggørelse

Med udgangspunkt i at håndgribeliggøre sine ideer og tanker bruger man i Design Thinking ofte taktile redskaber som pap, skum, gaffa-tape til at bygge et produkt eller produktionsanlæg op i mindre størrelse. På den måde kan man let bygge noget op, rykke det fra hinanden og flytte rundt på enkelte elementer (hvilket kun bliver lettere, hvis ens produkt er modulbaseret). At have en fysisk model man kan røre ved og diskutere ud fra, gør det tit lettere at se potentialet og eventuelle udviklingsmuligheder. I processen opleves det også ofte, når ’prototyperne’ skal præsenteres, at det bliver lettere for andre at relatere til det viste, hvorved der i mødet med andres input opstår nye idéer til forbedringer af produktet.

Eksperimenter

Den eksperimenterende tilgang fra Design Thinking er ligeledes gavnlig at inddrage i et Simplimize-forløb. Med eksperimenter sætter man fart på udviklingen og quick-wins i processen, hvilket både er motiverende og holder folk til ilden. Man får også testet sine idéer, inden de bliver helt fastlåste og sværere at ændre på. Man have stor fordel af at køre tests løbende, da man sagtens kan teste på 80% færdige idéer. Dette genererer ofte nye idéer og ny viden, som kan være utroligt vigtigt at få inkorporeret i den helt rigtige løsning, eller potentielt løse de problemer man har med de sidste 20%.

Design Thinking som metode har altså flere gode egenskaber, tankegange og værktøjer, som man med fordel kan låne til sit Simplimize-projekt. Hvis du er interesseret i at lære mere om Design Thinking, så læs mere her eller kontakt Simplimize- og Design Thinking-konsulent Troels B. Andersen på tlf. 7220 1689 eller mail [email protected].

I januar 2019 gav medlemmerne af Simplimize – Netværk for Forenkling Design Thinking et skud, hvilket der bl.a. kom ovenstående flotte prototype ud af. Du kan læse mere om workshoppen her. Læs mere om netværket og se en video fra arrangementet her.

  • DEL HISTORIENSKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.

ANDRE NYHEDER

Cancel