Glemmer du også at udfase dine produkter? - Simplimize | Simplify to optimize

Glemmer du også at udfase dine produkter?

porteføljekortet

Har din virksomhed mange forskellige udviklingsprojekter kørende samtidigt? Og har I svært ved at lægge en plan for både lancering af nye produkter samt udfasning af de produkter, de erstatter?

Med det sjette og sidste Simplimize-værktøj, Porteføljekortet, adresserer du din virksomheds strategiske mål og tilrettelægger dine produkter efter dine kortsigtede og langsigtede mål. Det giver dig mulighed for at opnå styring af sammenhængen mellem lancering og udfasning af produkter, udvikling af moduler og modning af teknologier.

Modulér dine darlings – og opgrader dem med ny teknologi!

Vi oplever, at mange virksomheder sætter produktudviklingsprojekter i søen, hvor det oprindelige formål er at forbedre enkelte af produktets egenskaber, men som ofte ender i store genopfindelser af produktet. Det skaber unødvendige og ressourcekrævende udviklingsforløb.

Med Simplimize- værktøjet Porteføljekortet kan du undgå dette ved i stedet at udvikle et selvstændigt modul til det produkt, du vil forbedre.

Eksempel på Simplimize-porteføljekort.

Porteføljekortet er inddelt i tre forskellige spor: ét for produkter, ét for moduler og ét for teknologier. Denne opdeling gør det lettere at vurdere, om der er parallelle forløb af produkt-, modul- og teknologiudviklingsprojekter.

Med porteføljekortet får du et overblik over, hvorvidt der er ressourcer til det, og om du udvikler på den samme teknologi i forskellige produkter. Herefter kan du vurdere, om produkterne kan dele arkitektur, eller om der er behov for nye platformsprojekter, når der introduceres nye moduler og teknologier.

Skab en fleksibel produktportefølje med porteføljekortet

Porteføljekortet hjælper dig med at gøre det muligt løbende at udvikle på teknologier og produkter som adskilte forløb og på den måde gøre produktporteføljen langt mere fleksibel.

Med porteføljekortet kortlægger du sammenhængen mellem de nødvendige moduler og teknologier i et product road-map. Det er derefter lettere at udforme en plan for lancering og udfasning af produkter.

Du kan prøve porteføljekortet.

Trin for trin-guide til porteføljekortet

  1. Opstil nuværende produkter, moduler og teknologier – og afgiv afhængighed vha. farver.
  2. Opstil fremtidige produktlanceringer og produktudfasningsdatoer.
  3. Opstil de nødvendige nye moduler og teknologier – og angiv afhængighed vha. farver.
  4. Koordinér nu start på udviklingsprojekter og overførsel af nye moduler samt start på modulprojekter og overførsel af nye teknologier.

Er du i tvivl om, hvorvidt porteføljekortet og Simplimize er relevant for din virksomhed, så tag Simplimize-testen og få vores anbefalinger til, hvad du kan gøre for at sætte (endnu mere) skub i forenklingsprojekterne i din virksomhed, og hvilke Simplimize-værktøjer der er særligt relevante for netop din virksomhed.

Hent den komplette guide til de seks Simplimize-værktøjer og kom godt i gang med at spotte din virksomheds forenklingspotentiale.

Topbillede/illustration: Designed by Dooder

  • DEL HISTORIENSKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.Har du spørgsmål?ANDRE NYHEDER

Cancel