Flyt din variantskabelse og muliggør moduler - Simplimize | Simplify to optimize

Flyt din variantskabelse og muliggør moduler

Simplimize det generiske produktionsflow

Du har sikkert allerede prøvet at kortlægge din virksomheds produktionsflow, men har du taget højde for produktprogrammets kompleksitet? Med Simplimize-værktøjet ”det generiske produktionsflow” får du overblik over, hvilke processer du med fordel kan omrokere for at opnå mere fleksibilitet i produktionen, færre batch changes og reduceret leveringstid. Du bliver overrasket over, hvor få processer det egentlig drejer sig om.

Med det femte Simplimize-værktøj, det generiske produktionsflow, kan du på blot 1-2 timer kortlægge og visualisere hele din produktion og få et overblik over dit nuværende produktionsflow. Hvad udløser en lang gennemløbstid? Hvor sker variantskabelsen (Customer Order Decoupling Point – CODP) i produktionen?

Simplimize DGP, Det generiske produktionsflow

Variantskabelsespunktet er det tidspunkt i produktionen, hvor et produkt går fra en standardvariant til en kundespecifik variant.

Hvornår bliver varianterne skabt?

Det overordnede formål med det generiske produktionsflow er at identificere variantskabelsespunktet med henblik på at flytte variantskabelsen til så sent i produktionen som muligt.

Ved at identificere de generiske mønstre på tværs af produktionen kan du identificere præcis, hvor variantskabelsespunktet er placeret, om det er placeret hensigtsmæssigt og dermed også nemmere vurdere, hvad der skal til for at udskyde det til så sent i processen som muligt for at sikre en passende fleksibilitet og skalerbarhed i produktionen.

Opnå store gevinster ved at bytte om på ganske få processer

Det generiske produktionsflow giver dig også et overblik over, hvad der bremser din modulære produktopbygning og hvor kompleksiteten i dit produktprogram opstår.

Med dette værktøj ved hånden kan du stille dit nuværende produktionsflow op mod dit ideelle produktionsflow. På den måde kan du lege med tanken om, hvordan din produktion skal bygges op for at håndtere mange produktvarianter så effektivt som muligt. Ofte viser det sig, at du blot skal bytte om på et par enkelte processer for at opnå store modulære gevinster.

Samtidig giver det generiske produktionsflow dig et godt grundlag til at vurdere værdiskabende og ikke-værdiskabende processer.

Trin for trin-guide til det generiske produktionsflow

  1. Opstil og forbind produktionsprocesser.
  2. Notér antallet af varianter efter processerne.
  3. Indsæt indgående materialer og antal af materialevarianter.
  4. Indsæt mellemlagre.
  5. Indsæt CODP (variantskabelsespunktet). Det er det tidspunkt i flowet, hvor der første gang skabes kundespecifikke varianter.

For at kunne skabe det nødvendige overblik over kompleksitetens konsekvenser for værdikæden, består det generiske produktionsflow af alle processer, varer og lagerpunkter tegnet ind sammen med variantskabelsespunktet. Det giver dig mulighed for at se, hvornår varianterne bliver skabt og dermed mulighed for at spotte potentialer for forenkling i produkt- og produktionsprocessernes sammenhæng.

Prøv at kortlægge en del eller hele din virksomheds produktionsproces ved hjælp af det generiske produktionsflow.

Hent den komplette guide til de seks Simplimize-værktøjer her og kom godt i gang med at spotte din virksomheds forenklingspotentiale.

Topbillede/illustration: Designed by Dooder

  • DEL HISTORIENSKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.Har du spørgsmål?ANDRE NYHEDER

Cancel