NaverGruppen - Simplimize | Simplify to optimize

NaverGruppen

NaverGruppen Simplimize case

DET NYTTER AT TALE SAMMEN PÅ TVÆRS AF FUNKTIONER

Kompleksitet i NaverGruppen var i høj grad et resultat af manglende dialog på tværs. Med Simplimize har NaverGruppen reduceret denne kompleksitet væsentligt og skabt positive forandringer i både produktprogrammet, ordreflowet og på det organisatoriske niveau.

UDFORDRINGEN

NaverGruppen sælger og producerer en lang række varer til blikkenslagerbranchen. Virksomhedens mantra er faglighed, kvalitetssans og evnen til at levere individuelle løsninger hurtigt. Specielt sidstnævnte har ført til et omfattende varelager, hvor mange varenumre har lille eller ingen omsætningshastighed.

Hertil kommer en egenproduktion, der er præget af, at ikke to produkter er ens. Som følge heraf er mange af virksomhedens processer komplekse. NaverGruppen har derfor udfordringer med at få et effektivt flow fra ordre til betaling gennem virksomheden.

Forud for Simplimize-forløbet stod NaverGruppen med en række uhensigtsmæssige driftsvaner og meget stor lagerbinding i forhold til omsætning.

RESULTAT

Effektivt flow fra ordre til betaling

Gennem Simplimize-forløbet har NaverGruppen fokuseret på forenkling af deres varenummer- og prisstruktur. Det har ført til:

  • Forenkling af ordreoprettelse: Prissystemet er forenklet ved at bruge nettopriser og opdele deres kunder i 8 kategorier.
  • Forenkling af varehåndtering: Der er udnævnt en Lager- og logistikansvarlig (Teamleder).
  • Forenkling af fakturering: Prisgrupperne hjælper alle til at afslutte flere faktura med det samme.
  • Bedre likviditet, bedre mulighed for at skære ned på antal varer på lager.
  • Overblik over potentielle besparelser.
  • En forventet reduktion af både produktvarianter og lagerbinding med 25 procent.

Forandringsprojekt til gavn for hele organisationen

Udover at fjerne kompleksitet i store dele af virksomhedens kerneforretning har Simplimize-forløbet også skabt positive forandringer på det organisatoriske niveau.

Simplimize-forløbet har med en bred involvering af medarbejdere på alle niveauer i virksomheden været et sandt forandringsprojekt, der har vendt en negativ stemning til en positiv.

I kølvandet på Simplimize-forløbet er der opstået en øget bevidsthed om organisationsstrukturen samt en øget vilje og selvforståelse blandt medarbejdere. Det har i bund og grund skabt en langt bedre arbejdsdag for alle medarbejdere i NaverGruppen.

ANTAL MEDARBEJDERE

16

BRANCHE

Engroshandel

PRODUKTER

Afvandingssystemer, taghætter, profiler, naturskiffer, udsmykning og værktøj

HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

SKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Bliv introduceret til de 6 Simplimize-værktøjer, og lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.

Kom med på vores gratis webinar

Simplimize forløbet har i den grad øget samhørigheden på tværs af virksomhedens funktioner og skabt arbejdsglæde. Ad den vej har vi både under og efter forløbet nedbragt kompleksiteten i mange af vores kerneprocesser.

ANDRE SUCCESHISTORIER

Cancel