Elcold - Simplimize | Simplify to optimize

Elcold

MINDRE KOMPLEKSITET OG FÆRRE VARIANTER MED STANDARDISERING OG MODULARISERING

Med et ønske om at reducere kompleksiteten i produktprogrammet og skære kraftigt ned på antallet af varianter har Elcold nu fået et stærkt værktøj til at skabe overblik og sikre et fremadrettet fokus på færre varianter, mindre kompleksitet og en smartere produktion. Samtidig har Elcold styrket det tværorganisatoriske samarbejde og skabt en fælles forståelse for sammenhængen mellem antal af varianter og kompleksiteten i hele organisationen. På baggrund af Simplimize-forløbet har Elcold besluttet at arbejde videre med Simplimize som styringsværktøj til deres produktprogram.

UDFORDRINGEN

Elcold er Danmarks største producent af kummefrysere – primært til eksportmarkeder over hele verden.

Gennem de seneste år har Elcold mærket konsekvenserne af et støt voksende produktprogram, hvor især forskellige landekrav og mange kundespecifikke ønsker har genereret rigtig mange produktvarianter.

Derudover ligger variansskabelsespunktet for deres produkter meget tidligt i produktionsprocessen. Det er alt sammen noget, som har en negativ indflydelse på især produktionen, leveringstiden og lageromkostningerne.

RESULTAT

Overblik over variansen i produktprogrammet

Med Simplimize har Elcold fået et stærk metodesæt til at skabe overblik over, hvor mange varianter de reelt set har i deres produktprogram. Med Simplimize-værktøjerne er det lykkes at sortere varianterne, tynde ud i antallet og samtidig skabe et fokus på at fastholde et lavere niveau af varianter fremadrettet.

Modularisering og forsinket variantskabelse

Hvor Elcold før havde mange varianter, der principielt havde samme funktion, har man i dag identificeret muligheden for med modularisering at nedbringe antal kølesystemer og indføre multifunktionskomponenter, som kan dække flere nuværende varianter. Det betyder også, at variantskabelsespunktet kan flyttes fra meget tidligt til langt senere i processen.

Fælles forståelse for kompleksitet og konsekvenserne heraf

Én af hovedgevinsterne ved Simplimize-forløbet er, at Elcold nu har fået en fælles forståelse på tværs af hele organisationen for, hvor kompleksiteten i deres produktprogram opstår, og hvilke konsekvenser det har at skabe nye varianter – lige fra salg over udvikling til produktion.

Derfor fokuserer Elcold nu på at definere, hvad der fremadrettet skal være henholdsvis standarder og varianter i deres produktion.

ANTAL MEDARBEJDERE

70

OMSÆTNING

DKK 100 mio

BRANCHE

Køleteknik

MARKED

Verden

PRODUKTER

Kummefrysere og køleskabe til både kommerciel og privat brug

HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

SKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Bliv introduceret til de 6 Simplimize-værktøjer, og lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.

Kom med på vores gratis webinar

Vi havde brug for værktøjer, som kunne gøre det nemmere for os at styre vores varianter i hverdagen, og her har Simplimize virkelig vist sit værd. Vi har fået et større overblik over, hvad vi kan gøre for at tynde ud i varianterne. Særligt markedsperspektivet i Simplimize har gjort, at det nu er langt nemmere for os at prioritere de produkter, der rent faktisk giver os profit.

ANDRE SUCCESHISTORIER

Cancel