AIAIAI - Simplimize | Simplify to optimize

AIAIAI

AIAIAI Simplimize case

NYE TONER I PRODUKTIONEN BLEV TIL SØD MUSIK HOS AIAIAI

UDFORDRINGEN

AIAIAI ApS udvikler og sælger hovedtelefoner. Virksomheden har tidligere udviklet livsstilsprodukter med et minimalistisk udtryk og en god lyd gennem et tæt samarbejde med prominente designere. Derfor har deres produkter opnået megen opmærksomhed. Virksomheden består primært af medarbejdere med kompetencer inden for branding og markedsføring, der i fællesskab har fået skabt et stærkt brand, som er anerkendt blandt deres brugere. AIAIAI ønsker at udvikle nye produkter med elektronik- og softwarefunktionalitet, der skal være med til at give brugeren en unik og dynamisk lydoplevelse.

Diagnose

For AIAIAI er det nyt selv at stå for udviklingen af en produktfamilie. Derfor ligger der udfordringer i at håndtere et sådant projekt i forhold til verificering af brugerbehov, specifikationer til elektronik og software samt samarbejdskontrakter med leverandører.
Projektet lægger rammerne for en konceptualisering af den nye produktfamilie, der skal gøre det nemmere for AIAIAI at inddrage relevante aktører i udviklingsprojektet. Projektet er med til at øge antallet af produkter, uden at øge kompleksiteten af produktporteføljen unødigt.

RESULTAT

Den nye produktfamilie bygges på en fælles produktarkitektur med grundkomponenter. Værdiskabende funktioner er lagt i relevante standardmoduler, således at varians ikke forøger kompleksiteten af hele produktet. Det skaber en arkitektur, der er agil, og kan dække forskellige bruger- såvel som prissegmenter. Nøglen bag dette er moduler og interfaces, som er klart definerede på principielt niveau. Det tillader fremtidig videreudvikling med inddragelse af relevante aktører såsom industrielle designere og elektronikleverandører.

Gevinster

Produktarkitekturen minimerer udviklingsarbejdet på fremtidige produkter uden at gå på kompromis med brugerbehov. Fællesnævnere blandt brugerbehov og værdiskabende funktionalitet er lagt i relevante standardmoduler. Unikke brugerbehov og ønsker om funktionalitet for de forskellige brugersegmenter er lagt i flexmoduler, der ikke griber ind i produkternes kompleksitet. Den principielle arkitektur giver mulighed for, at AIAIAI og samarbejdspartnere kan konceptualisere fremtidige produkter, som tilfredsstiller både deres og brugernes behov. Derudover tillader arkitekturen, at fremtidige produkter har en kort leveringstid på både generiske produkter og OEM produkter samt et minimalt behov for lager.

ANTAL MEDARBEJDERE

10-19

OMSÆTNING

DKK 4 mio

BRANCHE

Fremstilling af elektronik til husholdningen

MARKED

Verden

HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

SKAL I VÆRE DE NÆSTE?

Bliv introduceret til de 6 Simplimize-værktøjer, og lær hvor kompleksiteten i din virksomhed opstår.

Kom med på vores gratis webinar

ANDRE SUCCESHISTORIER

Cancel